DATE: May 23, 2015
TIME: 19:00
LOCATION: MACBA - Barcelona
VENUE: Barribrossa Festival 2015
Boris at MACBA May 23, 2015

Moris  (Boris twin)image performed with Automatarium at Barcelona Modern Art Museum.

La poètica dels autòmats o de les joguines en moviment i els records dels aparells automatitzats del Tibidabo, amb els seus miralls embruixats, esdevenen una nova forma lúdica. Des de la poètica brossiana, el seu imaginari és una font de sorpreses, com els titelles d’Els 4 Gats o els referents de Dau al Set de les avantguardes històriques.

Automatàrium és una instal·lació teatral que té com a referent I’univers dels autòmats, uns escurabutxaques de caire recreatiu construïts a finals del segle XIX i principis del XX. La Monyos i Ia Gipsy Queen, dos enginys exposats a l’històric Museu del Tibidabo, en són una mostra. A Automatàrium, un conjunt d’actors i actrius se situen dins unes cabines individuals de fusta i metacrilat que fan reviure les construccions antigues. Moviments cíclics, dinàmics, elements de comèdia, evocacions del circ, el cant i el mim: una interacció amb l’espectador que ha accionat amb una fitxa l’enginy i que el situa en aquesta mena de terra de meravelles característica de Joan Brossa.

Autòmats: Oriol Aubets, Neus Umbert, Jorge Andolz, Mila Von Chobiak, Tamsin Hull, Tatiana Da Silveira, Joaquin Ortega, Jaume Jové
Firaire, director, vestuari, productor i manager: David Berga
Escenografia: Pablo Paz

 

 

circatronic -electronic theatre-